Mina favoriter på youtube del 2 – Grace Helbig

För ett tag sedan började jag skriva om mina favoritkanaler på youtube. Först ut var Lilly Singh, även kallad !!superwoman!! Nu är det dags för nästa porträtt. Alltid högaktuell är fenomenet Grace Helbig (till wikisida om Grace). En av the ”holy trinity” av kända youtubare i Los Angeles.

Det är svårt att hitta ett klipp som sammanfattar Grace men det här gillar jag. Grace snackar och gör guacamole. Inlägget fick dessutom kommentarer från Jamie Oliver som erbjöd Grace att komma och filma sitt guacamole-recept hos honom. Rätt stort eller hur?

My Night time routine kan ni titta på sen.

Grace Helbig

Grace är också en youtubare som skapat sitt eget jobb och varumärke. Tack vare enträget filmande och många års vloggande. Jag gillar verkligen Grace Helbigs humor. Varumärket började byggas i en youtube-kanal som hette Daily Grace och hon fick som en skådespelarlön från MyDamnChannel för att spela, ja sig själv. Och de ägde det hon gjorde. Efter flera år i MyDamnChannel kom hon till insikt att andra youtubare inte jobbade så, utan hade direkta avtal med youtube och drog in pengar på annonserna. Eftersom hennes populäritet växte hade hon redan en fanbase när hon bröt med MyDamnChannel och satte upp egna kanaler, som Grace Helbig. Med över två miljoner följare. Hon är en komiker med egen stil som driver med sig själv.

För att göra en lång historia kort har hon OCKSÅ

  • spelat huvudrollen i independent filmen Camp Takota med vännerna (tillika youtube-stjärnor med egna kanaler) Mamrie Hart och Hannah Hart
  • turnerat i USA med liveshowen #nofilter med Mamrie och Hannah. Med gästinhopp av yotube-tysken Flula Borg
  • Skrivit boken Graces Guide:The art of pretending to be a grown-up. En bästsäljare i New York.
  • Filmat in reseprogrammet HeyUsa med Mamrie runt om i USA.  Lite som Carina Berg och Christine Meltzer
  • Filmat in ny version av superhjälteserien Electra Woman and Dyna Girl tillsammans med Hannah. Den har inte kommit ut än
  • fått en egen talkshow på tv-kanalen E! The Grace Helbig Show hade premiär i början av april 2015 i USA och kommer även på den brittiska E! från 20 april.

Precis som andra youtubare är hon aktiv nästan varje dag på twitter, snapchat, facebook och instagram och berättar om vad hon gör. Hennes FriDary på youtube sammanfattar vad hon gjort under veckan som gått.

Grace har en podcast som heter ”Not too deep with Grace Helbig” där hon bjuder in gäster att snacka och göra heldumma utmaningar med henne. Vissa delar av podcasten blir också youtubeklipp.

Det är oerhört mycket material som kommer ur denna tjej som är 29 år och hållit på med komedi sen tidig 20-års ålder, om inte längre….

”…. I don´t know”

nofiltershow

Annonser