Vad är grejen med snapchat?

Innan du har någon vän att snapchatta med kan det vara svårt att fatta nyttan med snapchat. Innan du hittat de som delar intressanta Story. För det är lite tuggmotstånd över snapchat.

IMG_0849 Ja, det är mest kidsen som kommunicerar med filmklipp som försvinner efter 1-6 sekunder. Läs min framtidspaning från webbdagarna 2014. Det är ovant att saker inte sparas och dokumenteras. För det har vi vant oss vid, med facebooks timeline eller våra arkiv av bilder på instagram. Snapchat är inte evigt, det är nu, nu, nu. Inte nu och förra veckan. Det är en till en, inte alla till alla.
Det är smakprov och kittlande och behöver inte vara perfekt och viktigt nog att spara i åratal.

Du chattar eller filmar det du gör med mobilkameran och skickar till en eller flera kompisar eller sparar till din Story som andra kan följa när de vill men inom tidsbegränsningen på ett dygn.

Det är inte heller självinstruerande att använda, du måste våga prova dig fram. Det är därför de nyfikna kidsen snabbt fattar mediet bättre än deras föräldrars generation. Som även jag själv tillhör! Och jo, nu finns det nybörjarguider också: snapchat for beginners Av mashable.

Men det finns saker för oss ”gamlingar” också. Det finns stories att följa som åtminstone finns kvar i 24 timmar. Så du kan pusta ut. Snapchat hade tex en storie som visade glimtar av nyårsfirandet runtom i hela världen. Eller typiskt amerikanska fenomen som stora sportevent eller filmfestivalen Sundance. Det är spännande och användargenererat.
Jag följer även mina favorit-youtubare som är duktiga på att lägga till klipp varje dag till sina stories; Grace Helbig, iiSuperwomanii  (Lily Singh), mametown, funforlouis, collen balinger osv.

Och så introducerade Snapchat i slutet av januari det som får min datatrafik att uttömmas på nolltid – Discover. Det är helt ny tjänst med redationellt producerat material med rörlig bild och text från stora mediabolag som Cnn, Cosmopolitan, Mtv, People, National geographic, Daily mail osv.

Så nu blir det till att jaga wifi. 😉

Det ska bli spännande att se om vi under 2015 får se mer europeiskt eller till och med svenska initiativ  i stories eller Discover. De vuxna flyttar in här också.

IMG_0841

IMG_0842

IMG_0844

Annonser

2 thoughts on “Vad är grejen med snapchat?

  1. Mycket intressant att läsa. Älskar att lära mig nya saker. Tack för tipset!
    Kram Kim 🙂

    • Tack Kim! Jag tänkte att när jag ändå testar och funderar kring ett verktyg kan jag lika gärna sammanfatta det i ett blogginlägg. Alltid hjälper det någon. 🙂

Kommentarer inaktiverade.