Lyset är på men ingen är hemma

Inte alla indianer i kanoten, en skruv lös? Nej uttrycket ska läsas rent bokstavligt. För nu testar jag Philips hue!
20140325-184749.jpg

Sedan ett år har lamporna som styrs via en apple-app varit på min inoficiella önskelista. Har du också en dröm att kunna ändra färg och styrka på flera lampor samtidigt i ditt hem?

Det är också som att levla upp från den något billigare timern som numera tickar i fler och fler hem. För att lura inbrottstjuvar eller bara för att det är bekvämt att lampor tänds och släcks av sig själva.

Så nu har jag gått lös på detta lampsystem och skapat scener som tänds efter solen gått ned, som wakeup light vid olika tider beroende på vardag eller helg, lampor som tänds när jag kommer hem och min iphone ansluter till mitt wifi. I nästa nivå kan jag med Hue Party skapa ett discoljus anpassat till en särskild bpm eller till och med i takte med just den musik som jag spelar. Om jag skulle ha fest hemma.

Är detta något som får dig att dregla? Jag har i alla fall jättekul. Jag vill ha lampor i varje rum! Kan bli lite dyrt. Det enda jag behöver lära mig nu är att inte använda ljusknappen för de lampor som jag vill styra ljus och dimmer på genom min ipad och iphone. Självklart finns appar på båda!

Fakta:

  • Det ingår 3 lampor och en puck som kallad Hue Bridge i startpaketet som kostar 1690 kr

 

  • Du måste ha egen router med trådlöst nätverk att ansluta Hue Bridge via kabel

 

  • Du laddar hem app till din iphone, ipad för att styra lamporna

 

  • Du skruvar i lamporna, tänder och trycker på en stor knapp på hue bridge och sen är du igång

 

  • Ljusknappen måste vara på efter det. Men glömmer man det så är det lätt för appen att ”hitta” lamporna när du tänder igen.

 

  • Det går att lägga till fler lampor, i olika varianter. De ansluts till samma Hue Bridge.

 

Så nu vet ingen om jag är hemma eller inte! Hehe

20140325-185036.jpg

20140325-191022.jpg

Annonser