Metro uppfinner egna användarvillkor på instagram

”Genom att ladda upp en bild på Instagram med mention @metrosverige så har du godkänt dessa användarvillkor. Bilder som laddas upp på Instagram med mention @metrosverige kan komma att användas i Metros papperstidning, på metro.se samt i metros marknadsföring…..”
” Notera dock att om @MetroSverige följer dig på Instagram, dvs du har gett oss tillstånd att följa dig trotts privat profil,  kommer vi kunna se dina bilder och de kan komma att publiceras.”
Det här är spännande! Inte bara på grund av den lilla felstavningen i sista stycket. Utan för att jag förväntas veta exakt vad som kan hända när jag nämner @metrosverige på instagram. Min bild kan alltså komma att användas i marknadsföring. Och utan att jag ska kunna be om pengar för det såklart!
Har ni sett andra exempel där en tidning skapar egna användarvillkor för kanaler som de själva inte äger?
Om du är orolig för hur dina bilder används bör du istället ladda upp till photocommunities som  flickr.com eller 500px.com. Även om instagram i sina villkor säger att de inte hävdar någon rättighet till dina bilder, så kan tydligen mediahus göra det?

Bild

Annonser