Vilka är dina bästa tweets?

Tipsdags igen! Idag tipsar jag om ett gratis verktyg för att titta på dina mest retweetade tweets. Som en bieffekt hittar du dina mest inflytelserika ambassadörer också.

Retweet.co.uk  är ett av mina favoritverktyg för att mäta räckvidd för min organisations twitterkonto. Bland verktyg som är gratis alltså. 🙂

När du klickar på knappen ”Sign In with twitter” så ger du tillstånd till retweet att kolla igenom dina tweets, följare och retweets. Inget konstigt egentligen eftersom alla data redan är öppen. Denna tjänst presenterar det bara lite enklare.

Vänta sedan en liten stund.

Klicka på Top retweets och fäll sedan ut mer information om dina ”bästa” tweets. Hur många har de nått till och genom vilka?

Nu har inte mitt personliga konto så mycket retweets men det bästa har nått 3000 personer på grund av särskilt två personer. Hur ser din spridning ut?

retweet-screendump

Fem till visuella gratisverktyg för twitterstatistik:

  1. TweetStats  – För deras grafer över dina twittervanor.
  2. TwopCharts  – För deras topplistor och historik över alla twittrare. Hitta dig själv här.
  3. Twittercensus – för att få överblick på den aktiva svenska twittersfären – Direkt till Grafen lika stor som en vintergata! Notera att du inte automatiskt är med utan det finns vissa urvalskriterier. Som att du twittrar i genomsnitt en gång per dag.
  4. A World of Tweets   – För deras asgrymma heatmaps över hela världen.
  5. Klout  – Om du vill veta hur inflytelserik du (din profil) är.

Har du fler tips?