Jädrar vad mycket folk! Blogg100

Ser listan på alla människor som anmält sig till bloggutmaningen Blogg100 och tänker ”jädrar in vad många!” Hitta nya och gamla individer som har och kommer att ha intressanta saker att berätta. 

Upptäcker gamla namn som Annica Tiger – känd från webbens stora genomslag på 90-talet, på den tiden som vi stavade internet med stort I. The Internet. Hittar Britt Stakston, ziggy creative colony, Fiskbloggen. Vad kommer vi få läsa från Heidi Wold, lilla kiwi och popskolan by Nigge?

Här är alla deltagare i Blogg 100 – bisonblog

Alla dessa unika individer. Nästan 500 personer! Inte lika många som de 61000 personer som blev inbjudna till samma möte på arbetsförmedlingen den 26 februari. Men precis lika unika. ”Inbjudan skulle bara skickats till runt 1400 personer”. Läs om kaoset

Ettusenfyrahundra personer? Det är rätt många det också. På en dag. Det skildrar ändå det sätt man ser på arbetssökande personer. En stor massa. En kvantitet som måste in i sysselsättning. Med samma medel och metod. Fast de är precis lika unika som alla vi bloggare i utmaningen.

Det var ett frivilligt möte. Det var ingen obligatorisk kallelse och det var nog en himla tur det! Men det kanske inte alltid känns så frivilligt när du är i kontakt med arbetsförmedlingen. Jag har skrivit om dem förrut. Arbetsförmedlingen vill att  arbetssökande redovisar listor på alla jobb de sökt. Ju fler desto bättre. Vilket gör att de känner sig tvungna att söka även jobb som de inte har varken kompetens eller intresse för. Kvantitet. 

Blir också fundersam över det uttalande jag läser i svd från en av de som kom till mötet. Till kaoset.

  – Jag var inne i lokalen men där fanns inga företag. Det var sagt att det skulle vara en rekryteringsträff men inga arbetsgivare var där, säger kvinnan som vill vara anonym.

Vi är unika. Tänk på det. 

20140301-154112.jpg

Foto från Pia Flodqist på twitter.

2 thoughts on “Jädrar vad mycket folk! Blogg100

  1. Håller med om att det är coolt med 500 unika bloggare i Blogg100-flödet. Visste dock inte att Internet inte stavas med stort I? Internet som fenomen är ju bara ett till antalet.

    • Hej och kul att du läser här! Jodå, på 90- och 00-talet slogs det fast att internet skulle skrivas med stor bokstav på svenska. Den skrivregeln har senare ändrats och nu är det liten bokstav som gäller. I USA har man dock fortsatt att skriva The Internet. I Sverige skriver vi bara stora bokstäver på ord inne i meningar om det är ett personnamn, en nation eller en organisation. Vad jag vet. 😉

Kommentarer inaktiverade.