Det heta kyrkovalet

Idag var det kyrkoval. Vad jag förstått så kan det bli ett val med högt valdeltagande för en gångs skull. För att SD påstås satsa hårt på att få inflytande. De vill se till att kyrkan inte ska hjälpa flyktingar till exempel.

Detta har fått många att vakna till och gå och rösta för att SD inte ska få ta fler mandat. Några twittrar om det under kampanjen och taggen #enlitengrej. Andra går helt enkelt bara och röstar. Några har förvånat berättat om köer till vallokalerna. Vilket är väldigt ovanligt.

Och så är SDanhängare ovanligt hätska på twitter.

20130915-185222.jpg

Helt omotiverat får hon påhopp att hon skulle ljuga om detta.

Gabriella blir mer ledsen över de påhopp hon får på twitter än de två SD-personerna som ifrågasatte henne vid vallokalen. Kanske för att alltihop tillsammans ger en skrämmande bild av hur vissa trångsynta människor tänker.

Redan den 13 september gick Magnus Betnér ut med ett youtubeklipp om varför man ska rösta. Fast själv har han gått ur kyrkan. Den har fått mycket kommentarer på alla sociala medier. Han fortsätter debatten på sitt twitterkonto. @magnusbetner

En till tyckare som också gått ur kyrkan är Christer Sturmark. Han har några poänger men riktigt vad han har för åsikter om valets utgång är oklart. Han börjar med att säga att det är en ickefråga. Men det är det ju inte för han har ju bloggat om det?

DN stockholm har de gjort en mycket kort presentation av alternativen. Känns kanske inte helt optimal. Jag hoppas att folk hittat de valbaras egna motivationer och inte bara går efter den här.

Frågan är nu bara hur SD tolkar sin bibel? Ja på samma sätt som alltid.

20130915-192350.jpg För det är liksom SDs vinkel på allt. Att de går emot etablissemanget och ”pk-maffian”. Vilket är alla som inte tycker som dem.

Så nu ska det bli intressant att se resultatet av detta inatt!
Blir det ny tagg för #valvaka ?

Annonser