De bäst betalda som gör ett skitjobb

Bäst betalt bland toppchefer för statliga myndigheter och verk har cheferna för Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Chefen för försäkringskassan har mest. För han gör ju ett så strålande jobb. Eller? Chefen för arbetsförmedlingen tycker att hon borde ha mest.

Det sticker i ögonen. Månadslöner på över 140.000 kr. Och de är ändå inte nöjda. Vad gör man med 140.000 kr i månaden? Eller 100.000 vilket troligen är det som de får ut efter skatt. Fast det är ett helt annat ämne.

Bermudez-Svankvist vill ha högre lön /Dagens Industri.

Frågan jag egentligen ville ställa är; vad är de så himla bra på? Angeles Bermudez-Svankvist vill att hon ska ha mer – för att arbetsförmedling i Sverige är en så komplex fråga. Ja, det kanske vore komplext om arbetsförmedlingen verkligen gjorde det de hette; förmedlade jobb. Men det GÖR de ju inte!
De är ju bara en bevakningsmyndighet för att a-kassorna ska veta att folk inte ”fuskar”. Att de verkligen, verkligen söker jobb! Ju fler du söker desto duktigare är du. Alla jobb. Även dom som du inte ens kan göra.

I sifos senaste mätning kan man se att Allmänhetens förtroende för Arbetsförmedlingen (AF) rasar ytterligare. Det ligger på MINUS 27!

Arbetsförmedlingen matchar inte arbetssökande till rätt jobb. Det lägger de ut på uthyrningsbyråer. Arbetsgivare lägger inte ut alla sina jobb i platsjournalen, eftersom de vet att de kommer få onödigt många ansökningar som personer blivit ”anvisade” att söka. Fast de egentligen inte är lämpade. Det tar onödigt mycket kraft i rekryteringsprocessen att sålla ut de som bara sökt för att de tvingats till det. Vad arbetsförmedlingen egentligen menar med det är för mig ett mysterium.
Om arbetsförmedlingen verkligen lyckades få fler ut i jobb som de är lämpade för och intresserade av att göra så vore deras toppchef värd sin lön. Men som det är nu. Nej.

Och då kommer vi till försäkringskassan. Ännu en stel kontrollinstans som inte heller lever upp till sitt namn. Om Dan Eliasson verkligen genom sitt ledarskap såg till att sjuka fick sin sjukförsäkring i tid och att sjuka eller arbetslösa inte behövde gå till socialen så vore han värd 147000 i månaden. Men så är det inte.

De ligger inte heller högt i förtroendelistan i samma sifo-undersökning jag nämnde tidigare…

Vilka prestationer ligger egentligen till grund för deras fantasilöner? Att ”hålla sig inom budget”? Att redovisa ”fuskare”?
Försäkringskassan lägger pengar på pr-byråer som hjälper dem att lägga upp bloggar och kommunikationsinsatser för att förklara för oss hur bra de jobbar.
http://ehultengren.blogspot.se/

Samtidigt som deras handläggare får i uppgift att neka till att ge sjukförsäkring till sjuka, trots flera läkarintyg. För de har egna bedömningsgrunder ,som tydligen inte handlar om sjukdom och tillfrisknande. Det handlar om synen på människorna, att vi är alla fuskare tills motsatsen bevisats. Grattis.

OVÄNTAT MEDHÅLL
I denna fråga, om att ifrågasätta deras prestation till sina fantasilöner, verkar jag och avpixlat helt otippat vara lika skeptiska. Fast på helt olika värderingsgrunder vill jag påpeka! Kommentarerna på avpixlat drar det omedelbart till en fråga om Angeles Bermudez-Svanströms bakgrund som (enligt dem) icke-svensk och dessutom kvinna. Jag skiter högaktningsfullt i detta. Både Angeles och Dan är INDIVIDER som inte gör ett särskilt strålande jobb om man ser till eventuella prestationer.

Statliga myndigheter behöver inte chefer som tror att de är bättre än andra. De behöver chefer som fattar varför vi betalar skatt till deras verk och vad vi förväntar oss att de ska göra. Hjälpa folk till rätt jobb och ge sjuka försäkringsbidrag så de kan leva drägligt och tillfriskna. För detta behöver man inte ställa sjuka mot sjuka eller arbetslösa mot arbetslösa baserat på deras bakgrund eller kön.
En svensk medborgare som har bakgrund i Sunne eller Somalien ska ha samma hjälp vid sjukdom eller arbetslöshet.

Fler länkar
http://arskronikan.forsakringskassan.se/
http://blogg.hrsverige.nu/2013/05/13/arbetsformedlingen-hjalper-eller-stjalper/
http://bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningbidragsjobben/2013/05/svarar-efter-tva-veckor-av-tystnad/
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17057095.ab

20130702-142129.jpg

Annonser