Vad har hänt med Janne Josefsson?

Det känns så konstigt att läsa om Janne Josefssons vrede mot Maria Sveland. Varför gör han så här?

jättefarlig kvinna?!Maria Sveland berättar i sin blogg om den debatt som hon lurades in i på Gräv, den årliga samman komsten för undersökande journalister. Det skulle bara var ett ”trevligt samtal” lovade moderatorn.

Janne var arg på det där välkända sättet som bara Janne Josefsson kan vara: frustande, skakande och högröd. Janne var arg över att jag hade fått synas i media, ”överallt” senaste veckorna och att ”inte en enda journalist ställt en kritisk fråga om den fascism jag förespråkade”. Han syftade på kapitlet i min bok som handlar om Turteaterns uppsättning av SCUM-manifestet, en pjäs som enligt Janne förespråkade en ”fascistisk feminism”.

http://www.mariasveland.se/aktuellt/gubbvaldet-pa-grav/

Fler observationer här:
http://lokkomotion.se/sociala-medier/kvinnan-tige-i-forsamlingen/

15 journalister har sedan protesterat mot det som hände. Men Josefsson tycker inte att han betett sig illa utan vidhåller att Sveland är fascist?

Ur journalisternas protestbrev:

”Flera personer fick ge sig på Maria Sveland utan att stoppas av någon moderator. Maria Sveland fick frågor om sina smycken, fick höra att hon ”utmålade sig själv som offer” och blev attackerad på ett sätt som sammantaget liknade mobbning. Även Täppas Fogelberg som skulle vara moderator gick till attacker mot Maria Sveland på ett oprofessionellt sätt.”

http://www.expressen.se/nyheter/josefsson-finns-falang-feminister-som-ar-fascister/

Även Göteborgsposten tar upp det och pratar om Krismöte efter gubbslemsdebatt.

UPPDATERAT: Täppas Fogelberg fortsätter förolämpningen genom denna text på sin blogg:

”…medan en förvirrad Bloggerska, Sofia Mirjamsdotter, ber om en Mikrofon för att hålla ett packat tal till förmån för feminismen.”

Ja, precis så skriver han!
http://www.tappas.se/bloggen/2013/03/09/grav-2013-goteborg/

Arg Josefsson

Jag är besviken på dig Janne Josefsson.

Du har kanske sett den här filmen för många gånger?

20130309-205839.jpg

Annonser

6 thoughts on “Vad har hänt med Janne Josefsson?

 1. En något konstig argumentation av Pamela Peter. Även om det vore sant att Gudrun S. Inte tål att bli motsagd rättfärdigar det knappast att Janne J. Uppträdde som han gjorde.

  • Och jag har inte ens nämnt Gudrun S. Borde jag det? Skulle vara att vifta med en röd flagga framför trollens näsor. 😉 Jag blir nästan frestad. Jag skrev inget Kära Beatrice heller. Haha!

 2. Tack för kommentarerna Pamela och Calle! Det är olyckligt att vi som inte var med inte kan få bilda vår egen uppfattning av vad som hände. Det klipp som nu ligger på Expressens sida visar tyvärr bara slutet på den här situationen. Men jag har full respekt för att FEMTON journalister sagt ifrån att det var en illa skött debatt. Att vara moderator är ett stort ansvar och jag tycker inte att det handlar om censur. Återigen kan man fråga sig VEM har tolkningsföreträde om något är mobbing?

 3. Gudrun Schyman står inte ut med att bli emotsagd.
  Maria Sveland gör det inte heller. Ingen av de mer
  framträdande feministerna gör det. De vill inte debattera.
  De vill föreläsa om sin könsrasistiska agenda med syfte
  att byta ut patriarkat mot matriarkat och ta över det de
  i så många år bekämpat. Men i egna kläder blir det helt OK.

 4. Jag ser ingenting i Maria S beskrivning av vad som skedde som kan liknas vid mobbing. Verkar mest vara högt tonläge men kritik måste man tåla. Däremot är Täppas kommentar om Sofia M i sin blogg ett personligt påhopp som inte är passande. Samtidigt försökte Sofia stoppa en debatt, vilket inte är särskilt demokratiskt, Inte heller uppropet av de 15 journalisterna är bra. Egentligen ett rop på censur eftersom de ville att moderatorn skulle censurera debatten, Inte smickrande för en yrkeskategori som skall vara yttrandefrihetens försvarare.

Kommentarer inaktiverade.