Lek fram din kreativitet

Vill du bli mer kreativ? Men du kommer aldrig på något? Det kanske beror på att du censurerar dig själv. Om man vill sätta igång sin kreativitet är det kvantitet på idéer som gäller, inte kvalitet.
Du sätter krokben för din egen fantasi om du direkt börjar värdera om dina tankar och idéer är ”tillräckligt bra”.

Du måste våga leka, slänga ur dig knäppa förslag, tråkiga förslag, omöjliga förslag. Ös bara på.
För även de dåliga förslagen kan påverka till ett bra förslag.

Kvantitet inte kvalitet.

Cirklar till cirkelövningen

Cirklar till cirkelövningen. Se filmen nedan så förstår du.

Det är viktigt med en kreativ miljö. Både rent fysiskt men också att man får tänka fritt, och fel. Om en chef på arbetsplatsen vill att vi ska kunna arbeta mer kreativt kan hen inte säga ”nja, fast det där går ju inte” när man är i brainstormingflöde. Omöjliga förslag brukar faktiskt sortera ut sig själva senare.
Jag brukar vara den som slänger ur mig knäppa idéer, men det betyder inte att jag tycker alla mina idéer är bra. Ibland kan det flytta perspektiven och bädda för bra förslag. En bra idé brukar vara den som triggar igång flera att bygga på idén. Men det kan också ske efter att idén fått marinera lite.

Här kan ni se TEDtalk av Tim Brown om kreativitet och att våga leka mer.
http://www.ted.com/talks/tim_brown_on_creativity_and_play.html

Annonser

3 thoughts on “Lek fram din kreativitet

  1. Du har naturligtvis rätt. Jag brukar också försöka friska på med ideer (på jobbet) men möts inte sällan av ”men så kan man väl inte göra”. Det är precis som föredragshållaren sa på filmen. Det är rädslan att göra bort sig som hämmar krativiteten.

Kommentarer inaktiverade.