Biljettkaos på Stockholms bussar imorgon? UPPDATERAD 1 feb

20130131-131656.jpg”Virrvar hotar när de nya reglerna för sms-biljetter införs i SL-trafiken i morgon”. Ur tidningen Metro i morse (men Metros webbplats suger för där hittar man INTE den här notisen).

Nu måste du nämligen vara registerad på payex. Förutom att du måste ha en mobiltelefon. Det har inte gått att lösa en ”enkelbiljett” med kontanter på flera år. Den primära målsättningen var att ta bort pengahanteringen från busschaufförerna.

RELATERAT från Ajour: Så slipper du reklamen från MyWallet.

Kunden då?

Men nu i efterhand börjar jag fundera på KUNDENS perspektiv. Ur vanlig konsuments perspektiv var ju kontanter enklare. Man behövde inte ha en mobiltelefon. Man behövde inte förlita sig på mobilnätet (som faktiskt är överbelastat i Stockholm!) och man behövde framförallt inte komma ihåg biljettkod och sms-nummer.

För de som betalar enkelbiljetter är mer sällanåkare, eftersom det är väldigt dyrt annars. Och det man gör sällan får inte kräva att man läser på alla rutiner varje gång…

Eller varför inte göra det absolut enklaste för både administration och konsument: Låta kommunaltrafiken betalas via skatten och slippa biljetthantering och biljettkontroller! Då kan turisterna få åka gratis och Stockholm blir ännu mer attraktivt. Win-win-win!

Länk till mer information om nya reglerna på SLs webbsida. Är det bara jag som känner att de kanske borde använt sina annonsplatser till detta?! För jag åker varje dag men har inte sett någon information om det här införandet. SLs presstjänst svarar Aftonbladet i nyhet 23 januari.

Blir det biljettkaos i Stockholm i februari? RÖSTA!

Annonser